Injektions behandlingar


 

Injektions behandlingar:

Alla behandlingar utförs av Annelie Henriksson, legitimerad sjuksköterska.

Botox

Botox är en säker behandling som väl utförd ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Medlet används bland annat mot kråksparkar och argrynkan.

En behandling med Botox är lämplig när:

• du har markerade linjer mellan ögonbrynen (argrynkan) som får dig att se • trött, arg eller ledsen ut.

• du har ansiktsmuskulatur som orsakar rynkor runt ögonen (kråksparkar)

och och de horisontella linjerna i pannan.

• du har olika typer av assymetrier i ansiktet.

Medicinskt använder vi även botox för att behandla överdriven svettning (hyperhidros), migrän.

 

Prophilo

Profhilo är en ­filler baserad på hyaluronsyra, men den skiljer sig från de traditionella fillers som ofta används till att bygga och ­modellera huden. Den beskrivs istället som en vävnadsstärkande filler med högkoncentrerad, stabiliserad hyaluronsyra som injiceras strax under hudytan. Där flyter den sedan ut och fortsätter att dra till sig fukt, vilket ger en fylligare, slätare och fastare hudstruktur. En behandling innebär totalt tio stick, på olika, väl valda punkter i ansiktet.

Behandlingen beskrivs som att huden plumpas upp inifrån. Fillern fördelas jämnt, utan att några klumpar bildas. Det betyder att den också kan användas på områden som kan vara svåra att behandla med traditionella ­fillers, som till exempel hals och panna.

Det är en produkt med extremt hög säkerhet, som dessutom förbättrar hudkvaliteten på sikt genom att förstärka vävnaderna,

 

Trådlyft

Trådlyft är en minimal invasiv teknik och ett säkert alternativ till traditionell kirurgi. Inga ärr, kort återhämtnings tid och ger ett bra estetiskt resultat.

Unika trådar med små hakar, en teknik med trådar som både ger ett lyft och en föryngring av huden. Med trådlyft kan man få en definition av haklinjen, återställd volym och reducerade rynkor med hjälp av 1 behandling. Beroende på område som behandlats används 1–3 trådar per sida och område.

Trådarna är gjorda av material som bryts ner på 12–15 månader och effekten kvarstår i vissa fall upp till 5–6 år.

En lyftande effekt och dessutom en föryngrande effekt genom att stimulera den naturliga produktionen av kollagen och hyaluronsyra i huden.

 

Hur går behandlingen till?

Trådlyft är en enkel, snabb, säker och kostnadseffektiv behandling som kan genomföras på ett flertal områden. Vanliga områden är ansikte, ögonbryn, mungipor, käklinje, hals, dekoletage.och överarmar.

Omedelbart synligt resultat och full effekt syns efter 2-3 veckor.

Trådlyft är en minimalinvasiv behandling och ingreppet sker i lokalbedövning och tar ca 30-60 minuter beroende på antal trådar/områden som ska behandlas.

Trådarna som förs in i huden kan kännas den första tiden samt bidrar relativt omgående till en så kallad lindrig inflammation med kraftfull nybildning av kollagen och hyaluronsyra som lägger sig runt trådarna i täta formationer och bygger upp strukturen under huden. Det här ger en förbättrad hudstruktur och hudkvalitén förbättras. Trådlyft ger ett naturligt resultat eftersom det följer de naturliga konturerna . Resultatet börjar synas inom 2 veckor efter behandlingen, fortsätter sedan att successivt förbättras de efterföljande 9-12 månaderna och håller sedan i flera år beroende på individen

Vanligast är blåmärken efter nålsticken, men även en lätt rodnad och svullnad kan uppstå. Dessa går sedan spontant över de närmaste dagarna efter ingreppet.

 

Fillers

Vackra välformade läppar med lite extra volym och fyllighet är en dröm för många. Att bygga volym eller skapa symmetri med hjälp av fillers i läpparna är idag både accepterat och vanligt. En behandling med fillers i läpparna är både säkert och enkelt att utföra för en erfaren och duktig injektionsbehandlare. När man behandlar sina läppar med fillers tillför man fukt i form av hyaluronsyra som bygger och skapar volym i det önskade området. Hyaluronsyran i våra fillersprodukter påminner väldigt mycket om den hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen och är inte permanent.

Förändra eller förstärka genom att behandla sig med fillers i läpparna

I vissa fall önskar man korrigera en medfödd form som en tunnare överläpp, ojämnheter i konturen eller en platt profil. Områden som absolut går att bearbeta med hjälp av att tillföra fillers i läpparna.

I andra fall önskar man med hjälp av fillers förstärka den form som läpparna redan har med lite extra volym och fukt.

Fillers i dina läppar för att förebygga ålderstecken

I vissa fall använder vi fillers i läpparna för att återskapa en form och volym du en gång hade. Det är ett faktum att dina läppar ändras genom åren och många upplever att läpparna blir allt tunnare och rynkorna på överläppen blir allt mer framträdande allt eftersom åren går. Oavsett anledning till att man blir intresserad av fillers för sina läppar så finns det flera olika fillersprodukter och behandlingsmetoder att välja bland.

 

PRP-vampyr behandlingen

PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig, enkel och smärtfri behandling mot håravfall och tunnhårighet, samt för hud med exempelvis rynkor, solskador och ärr. Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injiceras i huden eller hårbotten.

PRP är en helt naturlig behandling och har absolut inga biverkningar. Vi använder patientens egna kropp för att göra en förändring av hud eller hår. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt material vi injicerar kommer från patienten själv. Enkel och fri från biverkningar. 100% naturlig behandling.

Alla kön kan göra en PRP-behandling och resultatet blir lika bra. Det handlar om att börja med behandlingen i tid. Har du tappat väldigt mycket hår tar det längre tid att få tillbaka håret även med PRP-behandling.

När tillväxtfaktorerna injiceras i de förkrympta hårsäckarna startar en mängd positiva reaktioner i huden. Stamcellerna får signaler om att produktionen av hårceller, eller kollagen vid hudbehandling, ska öka, vilket bidrar till fler byggstenar till varje cell. PRP skapar även nybildning av fler små blodkärl i anknytning till området som bidrar med ytterligare näring till hår och hud.

PRP, på svenska blodplättrik plasma, kallas även Dracula- eller Vampyrbehandling. Det är en förhållandevis ny behandling inom estetisk hudvård. Vårt blod innehåller blodplättar vars tillväxtfaktorer stimulerar hudens cellföryngring, produktion av kollagen och elastiska fibrer. Resultatet är således en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Under många år har den bioföryngrande celltekniken använts vid bland annat komplicerade benbrott. Behandlingen har vunnit i popularitet inom det estetiska utbudet eftersom den uppfattas naturlig och använder kroppens egna kemiska substanser.

 

Hur går det till?

Behandlingen inleds med att en liten mängd blod tas från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Plasman och blodplättarna separeras från blodet genom centrifugering och stabiliseras med en gel. Plasman med hög koncentration av blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som förbättrar läkningsprocessen av skadad och åldrad hud. Slutligen injiceras plasman i de områden man vill behandla.

Behandlingen tar cirka 45 minuter. Antalet behandlingar som behövs varierar beroende på din individuella hud. För flertalet personer räcker 1 – 3 behandlingar per år med. Ett behandlingsprogram utformas baserat på din huds unika kondition. Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras.

 

Efter behandlingen

Direkt efter behandlingen kan patienten uppleva en svullnad som består upp till 24 timmar. Mindre blåmärken i stickställen kan förekomma. Kollagenförnyelsen, hudens struktur och ton kommer successivt att förbättras, maximal effekt uppnås efter tre månader. Behandlingsresultatet är naturligtvis individuellt, men normalt varar effekten upp till 18 månader. Genom att kontinuerligt upprepa behandlingen kan man bibehålla resultatet.

Man rekommenderar att börja med 3 behandlingar med 1 månad emellan.

 

Tear Trough

Tear trough är en fillerbehandling mot insjunkning under ögonen. Om volymen/fettvävnaden under ögonpartiet försvinner kan det uppstå skuggningar som visar sig som mörka ringar under ögonen. För att återfå volym och därmed mindre mörka fåror under ögonen, kan en fillerbehandling som tear trough vara lämplig.

 

Ådernär behandling

Behandling av ytliga spindelliknande blodkärl i hudens yttersta lager kallas för Ådernät vanligast förekommande på benen.

Man injicerar ett läkemedel i kärlet som får kärlet att successivt blekna av. Det kan behövas 2-3 behandlingar.

Den bästa tiden för behandling är höst, vinter och vår.

 

Botox mot överdriven svettning

Överdrivna svettningar kan behandlas på ett effektivt sätt med hjälp av botoxinjektioner. Det är en förhållandevis snäll behandling.

Hyperhidros innebär en överdriven svettning som är så kraftig att den inte har någon naturlig funktion för kroppen. Svettningen innebär ofta att den som lider av den upplever en försämrad livskvalitet och ibland medvetet undviker vardagssituationer och sociala kontakter.

Svettbehandling av armhålor, handflator och fötter

De partier på kroppen som oftast berörs är till exempel armhålor, handflator, fötter och panna. Med hjälp av injektioner med botulinumtoxin kan den här typen av svettningar behandlas på ett effektivt sätt.

Effekten förlängs efter varje behandling

Injektionerna görs lokalt på det berörda området. Medlet blockerar svettkörtlarna under cirka 6-7 månader och därefter behövs ny behandling. Effekten förlängs efter varje behandling då svettkörtlarna inte återfår sin fulla aktivitet mellan varje injektion.

Behandlingen med botulinumtoxin är en förhållandesvis snäll behandling som eventuellt har få, lokala och övergående biverkningar.

 


 

Tebiskin-logo

Hudkliniken Norr AB

Västra esplanaden 7B
903 26 Umeå
 
Visa på karta

Kontakt

070-201 90 90
Onlinebokning

Öppettider

Butik Måndag: 9-18
tisdag 9-17, onsdag 9-18 
torsdag 9-17, fredag 9-17
 
Följ på Facebook Följ på Instagram © 2022 Hudkliniken Norr AB Information om cookies